DigiD
Machtigen
Wil je Autorijschool Daisy machtigen? Klik dan op de onderstaande knop om bij het CBR de machtiging in orde te maken.
Opfriscursus
Als je al een tijd je rijbewijs hebt, maar je voelt je niet zeker genoeg om zelfstandig de weg op te gaan kun je ook opfrislessen volgen.
Met een instructeur naast je kun je weer wennen aan de auto en aan het verkeer op de weg. Uiteraard kan er ook tijd besteed worden aan de onderdelen die je moeilijk vindt. Bijvoorbeeld snelweg of parkeren.
Theorie
Je kunt zelf de theorie leren met een boek, dvd en USB. Daarna kun je oefenexamens maken en testen of je er al klaar voor bent. Als je er klaar voor bent kun je je theorie examen aan vragen.
Als je het moeilijk vind om zelfstandig te leren of last hebt van dyslexie kun je ook kiezen voor een theoriecursus. Het theorie-examen kun je makkelijk via de site van het CBR reserveren. Ook is het een optie om mondeling of in het Engels theorie-examen te doen of extra tijd in te kopen. Je betaalt bij het reserveren direct met iDEAL. Houdt er rekening mee dat bij het CBR niets contant betaald kan worden. Ook kan Autorijschool Daisy voor je een theorie-examen aanvragen, let op hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Als je geslaagd bent voor je theorie is deze 1,5 jaar geldig. Voor je praktijkexamen moet je in het bezit zijn van een geldig theorie!
Wat neem je mee naar je theorie-examen?
- Geldig legitimatiebewijs
- Je reserveringsnummer
Wil je je theorie examen aanvragen? Klik dan op de onderstaande knop om bij het CBR je theorie examen aan te vragen.
2ToDrive
2ToDrive is een geslaagd experiment waardoor jongeren eerder hun rijbewijs kunnen halen. Dit heeft als voordeel dat ze na het behalen van het rijbewijs tot hun 18e levensjaar meer rij-ervaring op kunnen doen met een begeleider. Door deze methode zijn ongelukken onder jonge bestuurders de afgelopen jaren minder geworden.
Vanaf 16 jaar mag je je theorie-examen doen, bij 16,5 jaar mag je al beginnen met autorijlessen en vanaf 17 jaar mag je al je praktijkexamen doen! Als je geslaagd bent mag je tot je 18e levensjaar met één van de door jouw opgegeven begeleiders gaan rijden. Deze moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Begeleiderspas ; deze moet je aanvragen voordat jij je rijbewijs kan gaan aanvragen bij de gemeente!
Tussentijdse toets (TTT)
Dit is een proefexamen op het CBR met een echte examinator. Het verloopt hetzelfde als een praktijkexamen alleen kun je niet slagen of zakken. Wel kun je een vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen krijgen, zodat je die op je volgende volwaardige praktijkexamen niet meer hoeft te doen. Deze vrijstelling is maar 1 keer geldig.
Verder krijg je aandachtspunten mee voor het vervolg van je rijlessen, zodat je je nog beter kan voorbereiden op het praktijkexamen. De toets doe je op ongeveer 2/3 van je rijopleiding. Het slagingspercentage is hoger wanneer je eerst een tussentijdse toets hebt gedaan.
Wat neem je meer naar de tussentijdse toets?
- Geldig legitimatiebewijs
- Oproepkaart
- Zelfreflectieformulier
Praktijk examen
Dit is het moment waar je naartoe hebt gewerkt met je rijlessen. Een beetje gezonde spanning hoort erbij en gaat al gauw over tijdens het rijden want je moet je nou eenmaal concentreren op het verkeer.
Het examen
Het examen duurt ongeveer 55 minuten. Het begint met een inleidend gesprek en gegevenscontrole aan de tafel van de examinator. Buiten volgt de ogentest, je moet een kenteken kunnen lezen op ongeveer 25 meter afstand. Bij (of in) de auto krijg je nog een paar korte controle- of handelingsvragen over de buiten of binnenkant van de auto.
De rit
De examinator zal duidelijk aangeven waar je heen moet rijden en je moet ongeveer 10 minuten een zelfstandige route rijden hierbij kun de examinator kiezen uit bijvoorbeeld een navigatiesysteem, clusteropdracht of een oriëntatiepunt. Geen gehoor is rechtdoor of de rechtdoor gaande weg volgen. Zelf let je uiteraard op de borden. Ook hoort een situatie bevraging en 2 opdrachten bij die je met een bijzondere verrichting moet uitvoeren tot het examen. Terug op het CBR krijg je aan tafel de uitslag te horen. Bij onvoldoende resultaat wordt ook uitleg gegeven, zodat je daaraan kunt werken voor een volgend examen.
Wat neem je mee naar het examen?
- Geldig legitimatiebewijs
- Oproepkaart
- Zelfreflectieformulier
Faalangst examen
Hierbij wordt rekening gehouden met je faalangst. Het examen gaat hetzelfde als bij een gewoon praktijkexamen alleen ga je niet gelijk met alle andere kandidaten de examenzaal in. Het duurt 80 minuten, zodat de examinator meer tijd heeft je om op je gemak te stellen, deze heeft daarvoor een speciale opleiding gehad. Als je toch nog te gespannen bent tijdens het rijden kun je meerdere time-outs nemen.
Wat neem je mee naar het faalangst examen?
- Geldig legitimatiebewijs
- Oproepkaart
- Zelfreflectieformulier
Eventueel kun je rustgevende muziek, iets te eten of drinken meenemen
Gezondheidsverklaring
De gezondheidsverklaring moet je zelf aanvragen bij het CBR met je DigiD, pas nadat dit is goedgekeurd kan de rijschool voor jou praktijkexamens aanvragen.